Arnica
Webshop
Yderligere information
Skift sprog til dansk Change language to english

 

Ulden fra moskusokser 

Qiviut kaldes den fine dunagtige uld, som moskusokserne har under den glatte grove overuld (udtales kriviut). Den rå moskusuld er anderledes and andre animalske fibre, og moskusuldens ry er langsomt ved at komme ud til modedesignere.
Moskusuld er 8 gange varmere end uld, og meget let. Det kradser ikke, og filter ikke. Det kan håndvaskes i mild sæbe, og vil være smukt i mange år.
Det er måske den mest sjældne og eksklusive uld der fås på markedet, samtidig med at den er varmere og blødere end noget andet.
 

Moskusuld er, på grund af sin ringe vægt, sin høje isoleringsevne og sin dunagtige blødhed efterspurgt af garnkunstnere over hele verden. Den er dog svær at skaffe. Der findes et par farme i Alaska og Canada, men moskusokser er vilde dyr, og reagerer ikke godt på domesticering. Man eksperimenterer på visse af farmene i Alaska med en slags væksthormon, methionine, som skal få ulden til at blive længere. 

  

Moskusgarn: 

Mit moskusuld kommer fra vildtlevende dyr i Grønland. De lever i deres eget miljø, og skydes af grønlandske fangere til mad. 

  

 

 

 

Moskusokse i Kangerlussuaq, Sdr. Strømfjord

 Moskusgarn krymper ikke og kan ikke filte. Det er let at passe, vaskes i almindelig shampoo eller uldsæbe og lægges fladt til tørre– som uld. Det kan farves og kan vaskes uden at filte eller krympe.

Moskusgarn er ikke allergifremkaldende 

  •           Overordentlig sjælden 
  •           Uovertruffen varmt og blødt 
  •           Let som luft 
  •           Krymper og fælder ikke 
  •           Lugter ikke når det bliver vådt 
  •           Holder på varmen når det er vådt 
  •           Let at vedligeholde 

 

Brug det til sjaler, bluser, småting som handsker, vanter, huer.  

Perfekt til at have med i kufferten, det vejer ingenting, fylder ingenting og varmer som en tyk trøje. Til de kølige aftner hvor du alligevel gerne vil sidde udenfor, og stadigvæk være elegant og stilfuld. 

  

Til den danske vinter, huen, der ikke fylder så meget, og varmer mere end alt andet. Tørklædet der holder din hals og kinder varme, og føles som et kærtegn. 

Til den flotte fest, hvor du vil have noget til at dække skuldrene indtil der skal danses. Brug en broche til at holde sjalet på plads. 

Som en eksklusiv gave til én du elsker, eller til dig selv. 

 

 

 

 

 

 

 

Moskusokser stiller sig i ring omkring deres kalve, når de føler sig truet.

Kontakt
Arnica Lykkegaard
Tattoqeqarfik 6 B, 3911 Sisimiut, Grønland
cell: 00299 58 01 01, mail: post@arnica.dk
cvr: 28927509